Aktualno

Inkluzija otrok z Aspergerjevim sindromom

IZOBRAŽEVALNI ZAVOD ZNANJE, BREZJE PRI GROSUPLJEM 81, 1290 GROSUPLJE

Št. programa: 1

Št. točk: 0,5

Koordinator: mag. Martina Šetina Čož, 041 604 175, martina.setina-coz@iz-znanje.si

Ključne besede: učenec, otrok, aspergerjev sindrom, učno okolje, inkluzija, učitelj

Ciljna skupina: učitelj-ice v osnovnih šolah, specialni pedagogi, svetovalni delavci in drugi strokovni delavci v VIZ

Št. ur: 8 ur (strnjeno)

Cilji: Udeleženci seminarja se seznanijo z motnjami spektra (MAS) in Aspergerjevim sindromom, integracijo senzorskih dražljajev in odzivanje, posebnosti na področju mišljenja, vedenja, socialne interakcije in motorike. Katere so možne spremljajoče (komorbidne) motnje? Udeleženci se seznanijo s napotki in orodji pri komunikaciji in na socialnem področju.. Seznanijo se z izkušnjami pri delu z učenci z Aspergerjevim sindromom v oddelku in individualno.

Obveznosti: Aktivno sodelovanje na seminarju!

Pogoji: /

Opombe: Seminar je priporočljiv za celoten kolektiv! 10% popust za dosedanje udeležence razpisanih seminarjev izvajalca in samoplačnike.

Vsebina:

 • Motnje avtističnega spektra (MAS) in Aspergerjev sindrom

predavanje: Tadeja Podgorelec

 • Integracija senzornih dražljajev in odzivanje

predavanje: Tadeja Podgorelec

 • Posebnosti na področju mišljenja, vedenja, socialne interakcije in motorike

predavanje: Tadeja Podgorelec

 • Možne spremljajoče (komorbidne) motnje

predavanje: Petra Radujko

 • Pomoč pri komunikaciji (vizualno gradivo) in na socialnem področju (socialne zgodbe)

delavnica: Tadeja Podgorelec

 • Nekaj konkretnih orodij / virov za delo z učenci (učni pripomočki)

delavnica: Petra Radujko

 • Izkušnje pri delu z učenci z Aspergerjevim sindromom v oddelku in individualno

delavnica: Petra Radujko

 • Individualiziran program in prilagoditve ter pomen sodelovalnega dela

delavnica: Petra Radujko

Predavateljici:

 Tadeja Podgorelec

je univerzitetna diplomirana psihologinja, ki že 15 let opravlja delo šolske svetovalne delavke. Pridobljen ima EuroPsy certifikat. Poleg dela osnovni šoli je izkusila nekajletno zasebno svetovanje in psihološko testiranje v svetovalnici Kogito. 4 leta je delala kot članica komisije za usmerjanje otrok s posebnimi potrebami pri Zavodu RS za šolstvo. Bila je vodja študijske skupine šolskih svetovalnih delavcev. Zadnjih nekaj let je gostja – predavateljica na seminarjih šolskega psihološkega svetovanja na Oddelku za psihologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Bila je mentorica več študentom na praksi. Sodelovala je v dveh inovacijskih projektih ter pri izdaji zbirke vaj za izboljšanje pozornosti in koncentracije z naslovom Pozor, koncentrat! Udeležila se je študijskega obiska na Finskem na področju vseživljenjske karierne orientacije. Njeno delo vključuje svetovanje in pomoč učencem iz različnih deprivilegiranih skupin, kot npr. otroci s posebnimi potrebami, priseljenci, Romi. Poklicni izziv, ki mu je posebno predana, ji predstavlja delo z učenci s šibkimi socialnimi spretnostmi in slabšim vedenjskim prilagajanjem, kar je predstavila tudi na srečanjih širše strokovne javnosti.

Petra Radujko,  univerzitetna diplomirana pedagoginja s 15-letnimi delovnimi izkušnjami tako v gospodarstvu kot v šolstvu. Zadnje desetletje dela kot svetovalna delavka ter učiteljica dodatne strokovne pomoči in učne pomoči za učence Rome na osnovni šoli. Bila je mentorica več študentom na praksi. Z lastnim prispevkom je sodelovala na mednarodni konferenci Broaden Horizons – Izkušnje in povezovanje za uspešno vključevanje Romov. Sodelovala je v inovacijskem projektu za izboljšanje pozornosti in koncentracije ter pri izdaji zbirke vaj za izboljšanje pozornosti in koncentracije z naslovom Pozor, koncentrat! Pridobila je evropski ECQA certifikat za mentorja na področju Inovativnega poučevanja. Pripravila in izvedla je številne delavnice in izobraževanja na temo komunikacije, medosebnih odnosov, medvrstniškega nasilja, nasilja v družini ter inovativnega poučevanja. Ima tudi večletne izkušnje na področju organizacije dogodkov in prevajanja. Kot prostovoljka je sodelovala oz. sodeluje z organizacijami kot je Društvo za nenasilno komunikacijo in Društvo Sožitje Obalnih občin.

Prijava na dogodek

Moji podatki

Zaposlen-a

Kotizacija znaša 69 eur, v zahvalo za zaupanje pa so udeleženci naših dosedanjih razpisanih seminarjev in samoplačniki nagrajeni z 10% popustom, tako da kotizacija za njih znaša 63 eur. Popusti se ne seštevajo. Kotizacija vključuje izvedbo programa seminarja, gradivo, prigrizke, preprosto kosilo in osvežilne napitke.

Nismo zavezanci za DDV.

Udeleženec s prijavo na seminar sprejema splošne pogoje organizatorja.

Prijava je dokončana s klikom na gumb "Prijava" in je potrjena s plačilom kotizacije. Potrdilo o sprejemu prijave s dodatnimi informacijami vam bomo poslali na elektronski naslov. Če tega potrdila ne dobite v roku 5 minut, nam to prosim sporočite na info@iz-znanje.si.

S potrditvijo prijave dovoljujem, da organizator uporabi moje osebne podatke, navedene v prijavi, v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 94/2007 – UPB1).

 • 00

  Dni

 • 00

  ur

 • 00

  minut

 • 00

  sekund

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prijavite se na E-novice

Kontakt

Telefon:
01/7861-303, 041/604-175
E-pošta:
info@iz-znanje.si
Naslov:
Ob Grosupeljščici 1b,
1290 Grosuplje
(Dom obrtnikov)

Sledite nam

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Copyright2017/Izobraževalni Zavod Znanje

Izdelava spletne strani Digital.si