Aktualno

Pravilen pristop učitelja do učencev z učnimi težavami

IZOBRAŽEVALNI ZAVOD ZNANJE, BREZJE PRI GROSUPLJEM 81, 1290 GROSUPLJE

Št. programa: 1

Št. točk: 0,5

Koordinator: mag. Martina Šetina Čož, 041 604 175, martina.setina-coz@iz-znanje.si

Ključne besede:  Učitelj, učenec, učne težave, šola, specialni pedagog, dodatna strokovna pomoč

Ciljna skupina: Učitelj-ice v osnovnih šolah, specialni pedagogi, svetovalni delavci in drugi strokovni delavci v VIZ

Št. ur: 8 ur (strnjeno)

Cilji: Tako raznolikost učnih težav kot tudi število učencev, ki se z njimi soočajo, iz leta v leto narašča. Strokovni delavci se pogosto znajdemo pred izzivi, kako pomagati otrokom, da bo njihova šolska pot manj strma. Udeleženci prejmejo številne koristne praktične nasvete na osnovi dolgoletnih bogatih izkušenj predavateljic.

Obveznosti: Aktivno sodelovanje na seminarju!

Pogoji: /

Opombe: Program je primeren za celotni šolski kolektiv! 10% popust za dosedanje udeležence razpisanih seminarjev in samoplačnike. Podrobneje o programu na www.iz-znanje.si.

Vsebina:

 • Kako prilagoditi pouk (oblike in metode dela), kako načrtovati in izpeljati dopolnilni pouk za čim večji učinek, kdaj napotiti otroka v svetovalno službo

delavnica: Tadeja Podgorelec

 • Bralno-zapisovalne težave, specifične težave pri matematiki, dispraksija, specifični primanjkljaji na področju jezik, (prepoznavanje, pristopi)

delavnica: Janja Vilar

 • Splošne učne težave, slabše razvite samoregulacijske spretnosti (prepoznavanje, pristopi)

delavnica: Tadeja Podgorelec

 • Motnja pozornosti in hiperaktivnost (prepoznavanje, pristopi)

delavnica: Janja Vilar

 • Čustveno pogojene učne težave – anksioznost, depresivnost (prepoznavanje, pristopi)

delavnica: Tadeja Podgorelec

 • Učne težave zaradi drugojezičnosti (prepoznavanje, pristopi)

delavnica: Janja Vilar

 • Učne težave zaradi socialno-ekonomske stiske (prepoznavanje, pristopi)

delavnica: Tadeja Podgorelec

 • Izvirni delovni projekt pomoči

delavnica: Janja Vilar

Predavateljica:

Tadeja Podgorelec

 

je univerzitetna diplomirana psihologinja, ki že 15 let opravlja delo šolske svetovalne delavke. Pridobljen ima EuroPsy certifikat. Poleg dela osnovni šoli je izkusila nekajletno zasebno svetovanje in psihološko testiranje v svetovalnici Kogito. 4 leta je delala kot članica komisije za usmerjanje otrok s posebnimi potrebami pri Zavodu RS za šolstvo. Bila je vodja študijske skupine šolskih svetovalnih delavcev. Zadnjih nekaj let je gostja – predavateljica na seminarjih šolskega psihološkega svetovanja na Oddelku za psihologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Bila je mentorica več študentom na praksi. Sodelovala je v dveh inovacijskih projektih ter pri izdaji zbirke vaj za izboljšanje pozornosti in koncentracije z naslovom Pozor, koncentrat! Udeležila se je študijskega obiska na Finskem na področju vseživljenjske karierne orientacije. Njeno delo vključuje svetovanje in pomoč učencem iz različnih deprivilegiranih skupin, kot npr. otroci s posebnimi potrebami, priseljenci, Romi. Poklicni izziv, ki mu je posebno predana, ji predstavlja delo z učenci s šibkimi socialnimi spretnostmi in slabšim vedenjskim prilagajanjem, kar je predstavila tudi na srečanjih širše strokovne javnosti.

Janja Vilar

 

je profesorica defektologije s 17-letnimi delovnimi izkušnjami. Poleg učiteljice dodatne strokovne pomoči na osnovni šoli je bila zaposlena kot vzgojiteljica v razvojnem oddelku in kot specialna pedagoginja na centru za duševno zdravje. Dve leti je delala kot članica komisije za usmerjanje otrok s posebnimi potrebami pri Zavodu RS za šolstvo. Z lastnim prispevkom je sodelovala na Četrti mednarodni konferenci o specifičnih učnih težavah. Je inštruktorica po programu Razvijanje pozitivnega samovrednotenja otrok in mladostnikov ter urednica zbirke vaj z naslovom Razvijanje pozornosti in koncentracije. Pripravila in izvedla je več izobraževanj za učitelje in starše. Bila je mentorica več študentom na praksi. Vodila je inovacijski projekt ter sodelovala pri izdaji zbirke vaj za izboljšanje pozornosti in koncentracije.

 

Prijava na dogodek

Moji podatki

Zaposlen-a

Kotizacija znaša 69 eur, v zahvalo za zaupanje pa so udeleženci naših dosedanjih razpisanih seminarjev in samoplačniki nagrajeni z 10% popustom, tako da kotizacija za njih znaša 63 eur. Popusti se ne seštevajo. Kotizacija vključuje izvedbo programa seminarja, gradivo, prigrizke, preprosto kosilo in osvežilne napitke.

Nismo zavezanci za DDV.

Udeleženec s prijavo na seminar sprejema splošne pogoje organizatorja.

Prijava je dokončana s klikom na gumb "Prijava" in je potrjena s plačilom kotizacije. Potrdilo o sprejemu prijave s dodatnimi informacijami vam bomo poslali na elektronski naslov. Če tega potrdila ne dobite v roku 5 minut, nam to prosim sporočite na info@iz-znanje.si.

S potrditvijo prijave dovoljujem, da organizator uporabi moje osebne podatke, navedene v prijavi, v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 94/2007 – UPB1).

 

 • 00

  Dni

 • 00

  ur

 • 00

  minut

 • 00

  sekund

Datum

30 Mar 2019

Ura

9:00 - 15:00

Cena

Kotizacija znaša 69 eur (za samoplačnike in naše dosedanje udeležence 63 eur) in vključuje izvedbo programa seminarja, gradivo, prigrizke, preprosto kosilo in osvežilne napitke.

Lokacija

Območna obrtna zbornica Grosuplje
Območna obrtna zbornica Grosuplje
Izobraževalni Zavod Znanje

Organizator

Izobraževalni Zavod Znanje
Telefon
041 604-175
Epošta
info@iz-znanje.si
Spletna stran
http://www.iz-znanje.si

Prijavite se na E-novice

Kontakt

Telefon:
01/7861-303, 041/604-175
E-pošta:
info@iz-znanje.si
Naslov:
Ob Grosupeljščici 1b,
1290 Grosuplje
(Dom obrtnikov)

Sledite nam

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Copyright2017/Izobraževalni Zavod Znanje

Izdelava spletne strani Digital.si