4. srečanje podjetnic in poslovnih žensk

mojca novice in dogodki, srečanje podjetnic

KAKO NAJ ZRASTE?

Izobraževalni zavod Znanje je, v sodelovanju z Občino Grosuplje in Območno obrtno-podjetniško zbornico Grosuplje, v četrtek, 5. oktobra 2017, v Družbenem domu Grosuplje organiziral že 4. srečanje podjetnic občine Grosuplje, tokrat z naslovom Kako naj zraste.

Dogodku so prisostvovali gostje: župan dr. Peter Verlič, direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar ter predsednik in sekretar Območne obrtno-podjetniške zbornice Grosuplje Milan Sašek in Janez Bajt. Srečanja so se udeležile številne naše podjetnice in tudi nekatere podjetnice iz naših sosednjih občin.

V prijeten dan nas je z glasbeno točko popeljal učenec Glasbene šole Lipičnik Maj Vrhovec.

Zbrane podjetnice je, tako kot vsako leto, tudi letos nagovoril župan dr. Peter Verlič in poudaril pomen tovrstnih srečanj za spoznavanje in izmenjavo izkušenj ter priložnost za nove poslovne vezi. Prav to je poudarila tudi mag. Martina Šetina Čož, strokovna direktorica Izobraževalnega zavoda Znanje, saj so se marsikatere poslovne in osebne vezi spletle prav na tovrstnih dosedanjih srečanjih. Veseli pa jo tudi dejstvo, da se na teh srečanjih vedno bolj povezujeta tudi gospodarstvo in negospodarstvo. Prav to ima po njenem mnenju tudi ključno vlogo za uspeh na obeh področjih.

Osrednja predavatelja tokratnega srečanja sta bila priznana finančna strokovnjaka Ana in Mitja Vezovišek iz finančne družbe Vezovišek & Partnerji, ki sta podjetnicam spregovorila o preprostih vsakodnevnih možnostih in priložnostih rasti njihovega finančnega kapitala.


Mag. Janja Meglič iz Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije je udeleženkam predstavila nov projekt NPK Organizator-ica poslovanja.

Svojo zgodbo o uspehu so letos z nami delile tri uspešne podjetnice iz lokalnega okolja: zlatarska mojstrica Lara Podvršič (Atelje DR-Jewerly), spletna mojstrica Mojca Petan (Digital.si) in čokoladna mojstrica Martina Kalinšek (20Chocolate).

Podpora projekta

Pri pripravi dogodka so nam pomagali: Občina Grosuplje, OOZ Grosuplje, Vezovišek & Partnerji, Tiskarna Čakš, Slaščičarstvo in pekarstvo Brodnik, Dolce Gusto – Promina, Vrtnarstvo Frbeżar Slavko, s.p., Apoteka Natura, DOBO, Tatjana Dobovšek, s.p., Zasebni vrtec Kobacaj, Barbio’s, Barbara Meża, s.p., Aromalab, Jasmina Kozel Harley, s.p., Rumena hiška, Lea Čerin, s.p., Digital.si, Hranilnica Lon, Pekarna Don Don, Veterinarska ambulanta Buba, OCEAN Solna terapija, 1000 besed, Ajda Zorko, s.p., Glasbena šola Lipičnik, Pizzerija Kovačija, Od pike do pike, Saša Jaklič, Bella rossa, Saša Dolšak, s.p., Vključite masażo, nega telesa, Mirela M., 20Chocolate, Martina Kalinšek, Atelje – DR Jewerly, Lara Podvršič, s.p., LacMar, TICCOPI d.o.o., in drugi. Iskrena hvala.

V neformalnem druženju smo osvežile stara poznanstva in spletle so se nove poslovne vezi. Nasmejani obrazi udeleženk, ki so odsevali zadovoljstvo in novo energijo za nove izzive vsakdanjega delovnega okolja – vse to so potrditve, da je srečanje doseglo svoj namen.

Iskrena hvala Občini Grosuplje in Obrtno-podjetniški zbornici Grosuplje za vso podporo in pomoč.

Pogled naprej

Udeleženke so se polne nove energije poslovile z obljubo, da je tovrstnih srečanj in da bi si želele več takšnih druženj Zahvala Občini Grosuplje in Obrtno-podjetniški zbornici Grosuplje za pomoč z željo, da projekt podpreta tudi v letu 2018, saj podjetnice predstavljajo manj opazen, a pomemben del gospodarstva Občine Grosuplje.

 

mag. Martina Šetina Čož
vodja projekta