Izobraževalni Zavod Znanje

Organizator

Izobraževalni Zavod Znanje
Telefon
041 604-175
Epošta
info@iz-znanje.si
Spletna stran
http://www.iz-znanje.si

Lokacija

ZOOM
preko spleta

Datum

06 Maj 2023
Expired!

Cena

89.76€

Igra kot sredstvo za učenje – vrtec (1-3 let)

Cilji: Igra ima ogromen pomen za otrokov zdrav razvoj. S pomočjo igre se učimo in usvajamo socializacijske veščine, zavedanje čustev sebe in drugih, učimo se tudi uravnavanja močnih čustev ter pravilnega oz. sprejemljivega ravnanja v različnih situacijah. S pomočjo igre lahko ugotavljamo vloge v skupini. Poleg intelektualnega učenja igra omogoča tudi zelo močno izkustveno učenje, ki je še pomembnejše od teorije.

Ciljna skupina: Vzgojitelji-ce v vrtcih, specialni pedagogi, svetovalni delavci in drugi strokovni delavci v vrtcih

Ključne besede: vzgojitelj, otrok, igra, vzgoja

Pogoji: /

Potrdilo o udeležbi: Udeleženec-ka takoj po končanem seminarju prejme potrdilo za udeležbo na enodnevni delavnici (8h) in je ovrednoteno z 0,5 t  za uveljavljanje pri napredovanju v nazive na področju VIZ.

Obveznosti: Aktivno sodelovanje na seminarju.

Vsebina:

  1. del: Razvojne ravni igre (funkcijska igra 0-2 let, simbolna igra 2-5 let, igra s pravili) – Tamara Starovasnik, Petra Habič
  2. del:  Vrste iger (gibalne, prstne, rajalne, igre za fino in grobo motoriko) – Tamara Starovasnik, Petra Habič
  3. del: Spodbudno učno okolje, vloga vzgojitelja za zagotavljanje le-tega – Tamara Starovasnik, Petra Habič
  4. del: Priprava in izvedba igre, primeri dobre prakse – Tamara Starovasnik, Petra Habič

V okviru seminarja se bodo udeleženci tudi praktično seznanili s številnimi primeri uporabnih iger tudi preko video posnetkov.

Predavateljici:

Petra Habič

je diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok. Ima 15 let delovnih izkušenj, tako v vrtcu (v obeh starostnih skupinah, da ima možnost spremljati otroke od prvih korakov v vrtcu do v vstopa v šole), kot tudi v osnovni šoli, saj je imela priložnost sodelovati z otroki tudi kot druga učiteljica v prvem razredu in kot učiteljica v podaljšanem bivanju. V teh letih se je srečala s številnimi otroki 1. starostnega obdobja in pri njih uporabila različne oblike iger, ki so ji pomagali pri čimbolj uspešni izvedbi kurikuluma. Poleg dela vzgojiteljice opravlja tudi delo vodje enote vrtca, ki deluje v sklopu osnovne šole. Veliko zadovoljstvo ji tako prinašajo nasmejane zagnane sodelavke, dobrovoljni razposajeni otroci in zadovoljni starši, ki jih vsakodnevno srečuje pri svojem delu. Za tovrstno ozračje pa so potrebni pravi pristopi z veliko mero empatije, posluha in tudi potrpežljivosti. Kot mentorica dijakinjam Srednje vzgojiteljske šole in vzgojiteljicam, ki se pripravljajo na strokovni izpit, pomaga bodočim vzgojiteljicam, da se čimbolje pripravijo na vstop v predšolski svet. Svoja pridobljena znanja dopolnjuje na številnih seminarjih s področja jezika, naravoslovja, gibanja in avtizma ter tako pridobiva odgovore na marsikatera vprašanja, ki se ji porajajo pri njenem delu.

 

Tamara Starovasnik

je diplomirana učiteljica razrednega pouka, ki se je po končanem študiju preusmerila na predšolsko vzgojo in zgodnje poučevanje angleščine. Tako je 7 let delala kot vzgojiteljica v vrtcu v obeh starostnih skupinah. Poleg dela vzgojiteljice je opravljala tudi delo organizacijske vodje enote. Največje veselje ji je v vrtcu prineslo vključevanje otrok nazaj v naravo preko gozdne pedagogike, kateri je posvetila veliko svojega časa. Bilaje mentorica več študentom na praksi. Sodelovala je pri Erasmus + projektu Learn English Through Signs ter kretanje v angleščini vključevala tudi pri svojem delu v vrtcu. Sedaj je zaposlena kot učiteljica angleščine na razredni stopnji in učiteljica integrirane angleščine v vrtcu pri otrocih starih od 2 do 6 let. Svoje znanje redno izpopolnjuje na najrazličnejših izobraževanjih ter tako v svoje delo vnaša razigranost, gibalno aktivnost in smeh.

Kotizacija:

Subvencionirana kotizacija znaša 89,76 eur in vključuje izvedbo programa seminarja, gradivo, potrdilo o udeležbi in 22% DDV.

Za prijave BREZ soglasja ravnatelja oziroma za prijave izven Katisa kotizacija znaša 116,25 eur.

Popusti zvestobe za samoplačnike:
– 10% za prvo prijavo na razpisane seminarje IZ Znanje,
12% za drugo prijavo na razpisane seminarje IZ Znanje,
15% za tretjo (ali več) prijavo na razpisane seminarje IZ Znanje.

Kontakt : mag. Martina Šetina Čož, 041 604 175, info@iz-znanje.si


Prijava na dogodek

Copyright 2024 / Izobraževalni Zavod Znanje

Izdelava spletne strani Digital.si