Izobraževalni Zavod Znanje

Organizator

Izobraževalni Zavod Znanje
Telefon
041 604-175
Epošta
info@iz-znanje.si
Spletna stran
http://www.iz-znanje.si

Datum

14 Maj 2022
Expired!

Ura

8:00 - 14:00

14. 5. 2022 – Igra kot sredstvo za učenje – vrtec (1-3 let)

Opomba:
Glede na trenutno epidemiološko sliko, povezano s Covid19, vse seminarje izvajamo preko ZOOM videokonferenčnega sistema. Hvala za razumevanje!

Cilji: Igra ima ogromen pomen za otrokov zdrav razvoj. S pomočjo igre se učimo in usvajamo socializacijske veščine, zavedanje čustev sebe in drugih, učimo se tudi uravnavanja močnih čustev ter pravilnega oz. sprejemljivega ravnanja v različnih situacijah. S pomočjo igre lahko ugotavljamo vloge v skupini. Poleg intelektualnega učenja igra omogoča tudi zelo močno izkustveno učenje, ki je še pomembnejše od teorije.

Ciljna skupina: Vzgojitelji-ce v vrtcih, specialni pedagogi, svetovalni delavci in drugi strokovni delavci v vrtcih

Ključne besede: vzgojitelj, otrok, igra, vzgoja

Pogoji: /

Potrdilo o udeležbi: Udeleženec-ka takoj po končanem seminarju prejme potrdilo za udeležbo na enodnevni delavnici (8h) in je ovrednoteno z 0,5 t  za uveljavljanje pri napredovanju v nazive na področju VIZ.

Obveznosti: Aktivno sodelovanje na seminarju.

Vsebina:

  1. del: Razvojne ravni igre (funkcijska igra 0-2 let, simbolna igra 2-5 let, igra s pravili) – Tamara Starovasnik, Petra Habič
  2. del:  Vrste iger (gibalne, prstne, rajalne, igre za fino in grobo motoriko) – Tamara Starovasnik, Petra Habič
  3. del: Spodbudno učno okolje, vloga vzgojitelja za zagotavljanje le-tega – Tamara Starovasnik, Petra Habič
  4. del: Priprava in izvedba igre, primeri dobre prakse – Tamara Starovasnik, Petra Habič

V okviru seminarja se bodo udeleženci tudi praktično seznanili s številnimi primeri uporabnih iger preko video posnetkov.

Predavateljici:

Petra Habič

je diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok. Ima 15 let delovnih izkušenj, tako v vrtcu (v obeh starostnih skupinah, da ima možnost spremljati otroke od prvih korakov v vrtcu do v vstopa v šole), kot tudi v osnovni šoli, saj je imela priložnost sodelovati z otroki tudi kot druga učiteljica v prvem razredu in kot učiteljica v podaljšanem bivanju. V teh letih se je srečala s številnimi otroki 1. starostnega obdobja in pri njih uporabila različne oblike iger, ki so ji pomagali pri čimbolj uspešni izvedbi kurikuluma. Poleg dela vzgojiteljice opravlja tudi delo vodje enote vrtca, ki deluje v sklopu osnovne šole. Veliko zadovoljstvo ji tako prinašajo nasmejane zagnane sodelavke, dobrovoljni razposajeni otroci in zadovoljni starši, ki jih vsakodnevno srečuje pri svojem delu. Za tovrstno ozračje pa so potrebni pravi pristopi z veliko mero empatije, posluha in tudi potrpežljivosti. Kot mentorica dijakinjam Srednje vzgojiteljske šole in vzgojiteljicam, ki se pripravljajo na strokovni izpit, pomaga bodočim vzgojiteljicam, da se čimbolje pripravijo na vstop v predšolski svet. Svoja pridobljena znanja dopolnjuje na številnih seminarjih s področja jezika, naravoslovja, gibanja in avtizma ter tako pridobiva odgovore na marsikatera vprašanja, ki se ji porajajo pri njenem delu.

 

Tamara Starovasnik

je diplomirana učiteljica razrednega pouka, ki se je po končanem študiju preusmerila na predšolsko vzgojo in zgodnje poučevanje angleščine. Tako je 7 let delala kot vzgojiteljica v vrtcu v obeh starostnih skupinah. Poleg dela vzgojiteljice je opravljala tudi delo organizacijske vodje enote. Največje veselje ji je v vrtcu prineslo vključevanje otrok nazaj v naravo preko gozdne pedagogike, kateri je posvetila veliko svojega časa. Bilaje mentorica več študentom na praksi. Sodelovala je pri Erasmus + projektu Learn English Through Signs ter kretanje v angleščini vključevala tudi pri svojem delu v vrtcu. Sedaj je zaposlena kot učiteljica angleščine na razredni stopnji in učiteljica integrirane angleščine v vrtcu pri otrocih starih od 2 do 6 let. Svoje znanje redno izpopolnjuje na najrazličnejših izobraževanjih ter tako v svoje delo vnaša razigranost, gibalno aktivnost in smeh.

 


Kotizacija
:

Kotizacija znaša 87,50 eur in vključuje izvedbo programa seminarja, e-gradivo in potrdilo o udeležbi.

V primeru morebitne izvedbe v živo, so udeležencem brezplačno na voljo tudi prigrizki med odmori, osvežilni napitki in preprosto kosilo (glede na možnosti, ki jih bo dopuščal NIJZ v povezavi z COVID19). Stroški pogostitve niso vključeni v ceno kotizacije.

Popusti zvestobe za samoplačnike:
– 10% za prvo prijavo na razpisane seminarje IZ Znanje, tj. 78,80 eur,
12% za drugo prijavo na razpisane seminarje IZ Znanje, tj. 77,00 eur in
15% za tretjo (ali več) prijavo na razpisane seminarje IZ Znanje, tj. 74,40 eur.

In še namig: Z namenom, da vsebine čimbolj približamo vzgojiteljem, smo seminar že večkrat uspešno izvedli za celoten kolektiv vrtca!  Lepo povabljeni, da o tem seznanite vaše vodstvo, v kolikor menite, da lahko pomagamo tudi vam. Z veseljem vas obiščemo…

Kontakt : mag. Martina Šetina Čož, 041 604 175, info@iz-znanje.si


Prijava na dogodek

Za prijave preko Katisa udeleženci prejmejo potrdilo Katisa, ostali enakovredno potrdilo Izobraževalnega zavoda Znanje.

Moji podatki

Podatek potrebujemo, če želite, da vam potrdilo o udeležbi pošljemo na domači naslov, sicer lahko navedete /.
tek potrebujemo, če želite, da vam potrdilo o udeležbi pošljemo na domači naslov, sicer lahko navedete /.
Podatek potrebujemo, če želite, da vam potrdilo o udeležbi pošljemo na domači naslov, sicer lahko navedete /.
Rojstni datum je potreben za izdajo verodostojnega potrdila, če se niste prijavili preko kataloga Katis. Če ste se prijavili preko Katisa, ta podatek ni potreben in lahko navedete zgolj 0, če ga ne želite navesti.
Prosimo vas, da preverite, ali ste navedli pravilen e-naslov, saj boste potrditev vaše prijave in koristne informacije pred začetkom srečanja prejeli na e-naslov, naveden v tej prijavi. Če e-naslov ni pravilen, e-pošta ne more prispeti do vas.
Prosimo vas, da vpišite številko brez presledka. Podatek potrebujemo za lažjo organizacijo izobraževanja.

Zaposlen-a

Udeleženec s prijavo na seminar sprejema splošne pogoje organizatorja in dovoljuje občasno prejemanje aktualnih e-obvestil, ki jih lahko vedno odjavi s povratno elektronsko pošto z zadevo "Odjava od e-obvestil!"

Prijava je dokončana s klikom na gumb "Prijava" in je potrjena s plačilom kotizacije. Potrdilo o sprejemu prijave s dodatnimi informacijami vam bomo poslali na elektronski naslov. Če tega potrdila ne dobite v roku 5 minut, nam to prosim sporočite na info@iz-znanje.si.

ČE POTRDITVENE E-POŠTE NE BOSTE PREJELI, VAS PROSIMO, DA PREVERITE ŠE MED VSILJENO POŠTO.

S potrditvijo prijave dovoljujem, da organizator uporabi moje osebne podatke, navedene v prijavi, v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 94/2007 – UPB1).

Copyright2021/Izobraževalni Zavod Znanje

Izdelava spletne strani Digital.si