Izobraževalni Zavod Znanje

Organizator

Izobraževalni Zavod Znanje
Telefon
041 604-175
Epošta
info@iz-znanje.si
Spletna stran
http://www.iz-znanje.si

Datum

15 - 18 Nov 2021
Expired!

Ura

2 x 4h
17:00 - 20:00

14. 2. / 17. 2. 2022 – Brain Gym in nekaj tehnik sproščanja za premagovanje stresa otrok

Opomba:Glede na trenutno epidemiološko sliko, povezano s Covid19, vse razpisane seminarje izvajamo preko ZOOM videokonferenčnega sistema. Hvala za razumevanje!

Prva izvedba seminarja: 15.11.2021/18.11.2021 – skupina je polna, prijave zaključene.

Drugi termin izvedbe:
1. del: ponedeljek, 14. 2. 2022 od 17h – 20h
2. del: četrtek, 17. 2. 2022 od 17h do 20h

Cilji: Udeleženci se seznanijo z dejavniki, ki vplivajo na odzivanje otroka v šoli ter vlogi učitelja pri zmanjševanju negativnega stresa pri otrocih. Spoznali bodo nekaj konkretnih tehnik sproščanja za otroke, večji del pa je namenjen Brain Gym tehniki, ki promovira igrivo in veselo učenje. Usmeri nas v uspehe in vsakemu pokaže močna področja, vse to pa vpliva na zmanjševanje stresa.

Ciljna skupina: Učitelj-ice v osnovnih šolah, specialni pedagogi, svetovalni delavci in drugi strokovni delavci v VIZ

Ključne besede: Učitelj, učenec, vzgojitelj, otrok, igra, učenje

Pogoji: /

Potrdilo o udeležbi, ki ga udeleženec-ka uveljavlja pri napredovanju v nazive na področju VIZ:

 • 0,5 t za udeležbo na enodnevni delavnici – 8 ur.

Obveznosti: Aktivno sodelovanje na seminarju!

Vsebina:

 1. del:Dejavniki, ki vplivajo na odzivanje učenca v šoli – predavanje: mag. Vesna Koselj
 2. del: Konkretne tehnike sproščanja stresa otrok (dihalne vaje, joga za otroke, gibalne vaje,…)– delavnica: mag. Vesna Koselj
 3. del: Brain Gym in učenje z gibanjem– predavanje:: Mojca Vilfan
 4. del: Ustvarimo svoj ‘PACE’ za učenje (4 osnovne vaje iz sistema Brain Gym)– delavnica: Mojca Vilfan
 5. del: Trdna osnova za učenje brez stresa (Gradniki Gibanja)– delavnica: Mojca Vilfan
 6. del: Vključimo celo telo za uravnotežen socialni in čustveni razvoj Double Doodle Play)– delavnica: Mojca Vilfan

Obvezna oprema:
 – čimbolj udobna oblačila,
–  športna blazina (podloga za telovadbo ali jogo)
–  virus dobre volje, s katerim bomo ‘okužili’ drug drugega 😊

 

Kotizacija:

 1. Subvencionirana kotizacija za zaposlene v VIZ, ki se prijavijo preko Katisa s soglasjem ravnatelja znaša 78,00 eur (popust zvestobe se izključuje s subvencionirano kotizacijo)
 2. Kotizacija za prijave preko naše spletne strani ali za prijave v Katisu brez soglasja ravnatelja znaša 87,50 eur, pri čemer samoplačnikom upoštevamo popust zvestobe:
  – 10% za prvo prijavo na razpisane seminarje IZ Znanje, tj. 78,80 eur,
  12% za drugo prijavo na razpisane seminarje IZ Znanje, tj. 77,00 eur in
  15% za tretjo (ali več) prijavo na razpisane seminarje IZ Znanje, tj. 74,40 eur.

Kotizacija vključuje:
– izvedbo seminarja, e-gradivo in potrdilo o udeležbi.

V primeru morebitne izvedbe v živo, je udeležencem brezplačno na voljo tudi prigrizki med odmori, osvežilni napitki in preprosto kosilo (glede na možnosti, ki jih bo dopuščal NIJZ v povezavi z COVID19). Stroški pogostitve niso vključeni v ceno kotizacije.

In še namig:

Program seminarja smo že večkrat uspešno izvedli za celoten kolektiv šole!  

Kontakt: mag. Martina Šetina Čož, 041 604 175, info@iz-znanje.si

 

Predavateljici:

Mag. Vesna Koselj

je univerzitetna diplomirana pedagoginja in profesorica geografije, zaposlena v osnovni šoli kot svetovalna delavka več kot 14 let. Pred tem je poučevala tri leta na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Ljubljana. Področje vedenjsko zahtevnejših učencev je začela proučevati že v času študija in svoja spoznanja strnila v diplomskem delu Družina in delikventnost. Svoje znanje je nadgradila na podiplomskem študiju. Svojo magistrsko nalogo Vpliv družine na vedenjsko zahtevnejšega otroka v šoli je zagovarjala leta 2009. Pri svojem delu se dnevno srečuje z vedenjsko zahtevnejšimi  otroki. Svoje teoretične in praktične izkušnje nam bo predstavila na izobraževanju.

 

Mojca Vilfan

Mojca Vilfan je licencirana učiteljica in svetovalka Brain gym international in movement based learning, profesorica razrednega pouka in defektologije in učiteljica svetnica, vzgojiteljica predšolskih otrok. Po končani Srednji vzgojiteljski šoli se je odločila za študij razrednega pouka in po enem letu dodala še študij defektologije. Že takrat je ugotovila, kako lepo se prepletata polji obeh smeri, pravzaprav vseh treh. Vse tri formalne izkušnje je 20 let bogatila z otroki na različnih stopnjah (v glavnem predšolskimi in osnovnošolskimi) in v različnih programih (prilagojenih sposobnostim posameznikom) ter s stalnim izobraževanjem. Gibanje jo je privlačilo od vedno, saj je bil to moj osebni način k večjemu osredotočanju, pozornosti, organiziranju in doseganju uspehov. Kmalu je odkrila še drug pogled na gibanje: Brain gym, Movement Based Learning, ritmična gibanja, različni sistemi integracije refleksov in spodbud učenja … Ta s specifičnimi gibanji spodbuja učenje tako, da z usklajenim senzomotoričnim delovanjem odpiramo poti k uspehom na višjih miselnih nivojih. Ob formalnih izobraževanjih in pridobivanju licenc je vse novo ves čas uporabljala v učnem in vzgojnem procesu slovenskega V-I sistema. Ob opazovanju otrok, ki so bili deležni take spodbude in ob tem doživljali neverjetne napredke, se je odločila za novo pot. Pogum za to je okrepilo tudi srečanje s Cecilio Koester in dejstvo, da jo je izbrala, da je postala 3. učiteljica v Evropi in 9. na svetu, ki lahko uči njen program Brain Gym za otroke s posebnimi potrebami.

Zdaj v svoji praksi kot licencirana učiteljica & svetovalka Brain gym spodbuja otroke z izzivi na področju razvoja in učenja ter jih v individualnih obravnavah skupaj z njihovimi starši krepi za doseganje vsakdanjih uspehov v šoli in doma. Vse učitelje, vzgojitelje, starše in druge radovedneže poučuje na licenčnih in drugih seminarjih o tem, kako z gibanjem spodbujati učenje. Z veseljem je mentorica slovenskim in evropskim učiteljem, ki se izobražujejo v sistemih MBL in Brain gym. Spodbuja druženje, strokovno podšoro in rast tudi v okviru nacionalnega društva Brain gym Slovenija.

In še namig: Program seminarja je mogoče izvesti za celoten kolektiv šole!  

Kontakt: mag. Martina Šetina Čož, 041 604 175, info@iz-znanje.si


Prijava na dogodek

Za prijave preko Katisa udeleženci prejmejo potrdilo Katisa, ostali enakovredno potrdilo Izobraževalnega zavoda Znanje.

Moji podatki

Podatek potrebujemo, če želite, da vam potrdilo o udeležbi pošljemo na domači naslov, sicer lahko navedete /.
tek potrebujemo, če želite, da vam potrdilo o udeležbi pošljemo na domači naslov, sicer lahko navedete /.
Podatek potrebujemo, če želite, da vam potrdilo o udeležbi pošljemo na domači naslov, sicer lahko navedete /.
Rojstni datum je potreben za izdajo verodostojnega potrdila, če se niste prijavili preko kataloga Katis. Če ste se prijavili preko Katisa, ta podatek ni potreben in lahko navedete zgolj 0, če ga ne želite navesti.
Prosimo vas, da preverite, ali ste navedli pravilen e-naslov, saj boste potrditev vaše prijave in koristne informacije pred začetkom srečanja prejeli na e-naslov, naveden v tej prijavi. Če e-naslov ni pravilen, e-pošta ne more prispeti do vas.
Prosimo vas, da vpišite številko brez presledka. Podatek potrebujemo za lažjo organizacijo izobraževanja.

Zaposlen-a

Udeleženec s prijavo na seminar sprejema splošne pogoje organizatorja in dovoljuje občasno prejemanje aktualnih e-obvestil, ki jih lahko vedno odjavi s povratno elektronsko pošto z zadevo "Odjava od e-obvestil!"

Prijava je dokončana s klikom na gumb "Prijava" in je potrjena s plačilom kotizacije. Potrdilo o sprejemu prijave s dodatnimi informacijami vam bomo poslali na elektronski naslov. Če tega potrdila ne dobite v roku 5 minut, nam to prosim sporočite na info@iz-znanje.si.

ČE POTRDITVENE E-POŠTE NE BOSTE PREJELI, VAS PROSIMO, DA PREVERITE ŠE MED VSILJENO POŠTO.

S potrditvijo prijave dovoljujem, da organizator uporabi moje osebne podatke, navedene v prijavi, v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 94/2007 – UPB1).

Copyright2021/Izobraževalni Zavod Znanje

Izdelava spletne strani Digital.si