Aktualno

Izobraževalni Zavod Znanje

Organizator

Izobraževalni Zavod Znanje
Telefon
041 604-175
Epošta
info@iz-znanje.si
Spletna stran
http://www.iz-znanje.si

Lokacija

Družbeni dom Grosuplje
Taborska cesta 1, Grosuplje

Datum

10 Apr 2021
Expired!

Ura

9:00 - 15:00

Tehnike sproščanja in Brain Gym za zmanjšanje stresa otrok

Opomba:
Glede na trenutno epidemiološko sliko, povezano s Covid19, seminar  izvajamo preko ZOOM videokonferenčnega sistema. Z namenom, da lahko več prostega sobotnega popoldneva preživite po svoji izbiri, seminar preko ZOOM-a poteka od 8h-14h (pri izvedbah v živo od 9h-15h).
Hvala za razumevanje!

Cilji: Udeleženci se seznanijo z dejavniki, ki vplivajo na odzivanje otroka v šoli ter vlogi učitelja pri zmanjševanju negativnega stresa pri otrocih. Spoznali bodo nekaj konkretnih tehnik sproščanja za otroke, večji del pa je namenjen Brain Gym tehniki, ki promovira igrivo in veselo učenje. Usmeri nas v uspehe in vsakemu pokaže močna področja, vse to pa vpliva na zmanjševanje stresa.

Ciljna skupina: Učitelj-ice v osnovnih šolah, specialni pedagogi, svetovalni delavci in drugi strokovni delavci v VIZ

Ključne besede: Učitelj, učenec, vzgojitelj, otrok, igra, učenje

Pogoji: /

Potrdilo o udeležbi, ki ga udeleženec-ka uveljavlja pri napredovanju v nazive na področju VIZ:

  • 0,5 t za udeležbo na enodnevni delavnici – 8 ur.

Obveznosti: Aktivno sodelovanje na seminarju!

Vsebina:

  1. del:Dejavniki, ki vplivajo na odzivanje učenca v šoli – predavanje: mag. Vesna Koselj
  2. del: Konkretne tehnike sproščanja stresa otrok (dihalne vaje, joga za otroke, gibalne vaje,…)– delavnica: mag. Vesna Koselj
  3. del: Brain Gym in učenje z gibanjem– predavanje:: Mojca Vilfan
  4. del: Ustvarimo svoj ‘PACE’ za učenje (4 osnovne vaje iz sistema Brain Gym)– delavnica: Mojca Vilfan
  5. del: Trdna osnova za učenje brez stresa (Gradniki Gibanja)– delavnica: Mojca Vilfan
  6. del: Vključimo celo telo za uravnotežen socialni in čustveni razvoj Double Doodle Play)– delavnica: Mojca Vilfan

Obvezna oprema:
 – čimbolj udobna oblačila,
–  športna blazina (podloga za telovadbo ali jogo)
–  virus dobre volje, s katerim bomo ‘okužili’ drug drugega 😊


Kotizacija:
 Kotizacija znaša 79,17 eur. Samoplačnikom omogočamo popust zvestobe, ki znaša:

10% za prvo prijavo na razpisane seminarje IZ Znanje, tj. 71,25 eur,
12% za drugo prijavo na razpisane seminarje IZ Znanje, tj. 69,67 eur in
15% za tretjo (ali več) prijavo na razpisane seminarje IZ Znanje, tj. 67,29 eur.

Po prejemu vaše potrditve vam bomo po e-pošti posredovali ustrezen račun za plačilo kotizacije, pri čemer bomo upoštevali vse obljubljene popuste… Če bo plačnik kotizacije ustanova, bomo ustrezen e-račun posredovali vaši šoli/vrtcu.

Z namenom, da vsebino programa čimbolj približamo Vašim pričakovanjem, ste udeleženci lepo povabljeni, da predavateljicam posredujete morebitna vprašanja, izpolnite kratko anonimno spletno anketo.

Predavateljici:

Mag. Vesna Koselj

je univerzitetna diplomirana pedagoginja in profesorica geografije, zaposlena v osnovni šoli kot svetovalna delavka več kot 12 let. Pred tem je poučevala tri leta na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Ljubljana. Področje vedenjsko zahtevnejših učencev je začela proučevati že v času študija in svoja spoznanja strnila v diplomskem delu Družina in delikventnost. Svoje znanje je nadgradila na podiplomskem študiju. Svojo magistrsko nalogo Vpliv družine na vedenjsko zahtevnejšega otroka v šoli je zagovarjala leta 2009. Pri svojem delu se dnevno srečuje z vedenjsko zahtevnejšimi  otroki. Svoje teoretične in praktične izkušnje nam bo predstavila na izobraževanju.

Mojca Vilfan

je prof. razrednega pouka in defektologije DP-FIBO, učiteljica in svetovalka Brain Gym, Optimal Brain Organization in Double Doodle Play z licenco Edu-K Foundation (www.braingym.org) in Building Block Activities of Movement Based Learning (Movement Based Learning, Inc.; www.movementbasedlearning.com). Učiteljica z nazivom svetnica že vrsto let dela z otroi vseh sposobnosti, vključenimi v večinske in specialne šole in vrtce v glavnem kot učiteljica, pa tudi kot individualna terapevtka/učiteljica. V svoje delo vpletam metode Edukacijske Kineziologije in učenja z gibanjem.  Poleg individualnega dela z otroci (in odraslimi, tudi učitelji) veliko pozornost usmerja iskanju in oblikovanju sistemov in oblik dela s skupinami otrok oz. oddelkom, kar sproti preverjam v praksi. Išče načine, kako v redni pouk implementirati elemente, ki otroke in učitelje krepijo in spodbujajo k učenju in poučevanju brez stresa. Posebej se posveča otrokom z učnimi težavami, avtizmom in hiperaktivnostjo ter njihovi ne-integraciji v slovenski prostor. Teoretično znanje mnogih izobraževanj, v glavnem v tujini, skupaj s svojimi izkušnjami iz prakse že vrsto let uspešno prenaša na kolektive in posameznike na vseh stopnjah slovenskega sistema vzgoje in izobraževanja. Samostojno izvaja tudi licenčne seminarje s področja Edukacijske Kineziologije (www.braingym.si) Svoje delo je leta 2009 predstavila na svetovnem kongresu CPLOL v Ljubljani ter mednarodnem kongresu Brain Gym v Radovljici. Priložnostno piše članke za poljudne revije o vzgoji in izobraževanju otrok. Kot predavateljica in izvajalka delavnic redno sodeluje pri različnih izobraževanjih na Zavodu za gluhe in naglušne Ljubljana. Zadnjih 10 let redno izobražujem strokovne delavce v okviru licenčnega programa Edu-K Foundation v Sloveniji in na Hrvaškem.

In še namig: Program seminarja je mogoče izvesti za celoten kolektiv šole!  

Koordinatorica: mag. Martina Šetina Čož, 041 604 175, martina.setina-coz@iz-znanje.si


Prijava na dogodek

Za prijave preko Katisa udeleženci prejmejo potrdilo Katisa, ostali enakovredno potrdilo Izobraževalnega zavoda Znanje.

Moji podatki

Potrdilo o udeležbi pošiljamo na domači naslov. Podatek potrebujemo tudi za vodenje ustrezne evidence za Covid19, ki zajema podatek o bivališču in telefonsko številko.
Potrdilo o udeležbi pošiljamo na domači naslov. Podatek potrebujemo tudi za vodenje ustrezne evidence za Covid19, ki zajema podatek o bivališču in telefonsko številko.
Potrdilo o udeležbi pošiljamo na domači naslov. Podatek potrebujemo tudi za vodenje ustrezne evidence za Covid19, ki zajema podatek o bivališču in telefonsko številko.
Rojstni datum je potreben za izdajo verodostojnega potrdila, če se niste prijavili preko kataloga Katis. Če ste se prijavili preko Katisa, ta podatek ni potreben in lahko navedete zgolj 0, če ga ne želite navesti.
Prosimo vas, da vpišite številko brez presledka. Podatek potrebujemo za vodenje ustrezne evidence Covid19 in tudi za lažjo organizacijo.
Prosimo vas, da preverite, ali ste navedli pravilen e-naslov, saj boste potrditev vaše prijave in koristne informacije pred začetkom srečanja prejeli na e-naslov, naveden v tej prijavi. Če e-naslov ni pravilen, e-pošta ne more prispeti do vas.

Zaposlen-a

Pojasnilo pri spletni izvedbi seminarjev: Vso dodatno ponudbo (topli/hladni napitki, prigrizki, kosilo), ki vam jo z veseljem ponudimo pri klasični izvedbi seminarja, vam žal pri spletni izvedbi ne moremo. Strošek te pogostitve je vedno v celoti naše breme in ni vključen v ceno kotizacije, saj nam zadovoljstvo udeležencev resnično veliko pomeni in si tudi na takšen način prizadevamo, da ustvarimo ozračje, da udeleženci z nami preživijo prijeten in sproščen dan. Na osnovi tega kotizacija pri spletni izvedbi ostaja nespremenjena, vsebina razpisanega seminarja pa je vedno v celoti izvedena.

Udeleženec s prijavo na seminar sprejema splošne pogoje organizatorja in dovoljuje občasno prejemanje aktualnih e-obvestil, ki jih lahko vedno odjavi s povratno elektronsko pošto z zadevo "Odjava od e-obvestil!"

Prijava je dokončana s klikom na gumb "Prijava" in je potrjena s plačilom kotizacije. Potrdilo o sprejemu prijave s dodatnimi informacijami vam bomo poslali na elektronski naslov. Če tega potrdila ne dobite v roku 5 minut, nam to prosim sporočite na info@iz-znanje.si.

ČE POTRDITVENE E-POŠTE NE BOSTE PREJELI, VAS PROSIMO, DA PREVERITE ŠE MED VSILJENO POŠTO.

S potrditvijo prijave dovoljujem, da organizator uporabi moje osebne podatke, navedene v prijavi, v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 94/2007 – UPB1).

Prijavite se na E-novice

Kontakt

Telefon:
01/7861-303, 041/604-175
E-pošta:
info@iz-znanje.si
Naslov:
Ob Grosupeljščici 1b,
1290 Grosuplje
(Dom obrtnikov)

Sledite nam

Copyright2017/Izobraževalni Zavod Znanje

Izdelava spletne strani Digital.si